Belföld

Nem hitt neki senki, börtönbe ment

bortonor(3)(960x640).jpg (Array)
bortonor(3)(960x640).jpg (Array)

Egy orosházi férfi, Csizmadia Sándor a három nap elzárást választotta a 15 ezer forintos büntetés helyett, írja a Népszabadság. Nem a börtönlétet akarta így kipróbálni, hanem a figyelmet akarta felhívni a kiszabott bírságra, amit ő jogtalannak érzett.

Mi is történt Csizmadia Sándorral?

  • tavaly október 20-án megállt egy zebra után autójával,
  • ekkor jöttek a rendőrök, akik dörömbölni kezdtek az ablakán és meg akarták büntetni, mert tiltott helyen állt meg,
  • Csizmadia szerint ő nem csinált semmi rosszat,
  • megbüntették, mert elvileg az útkereszteződés öt méteres körzetében állt meg,
  • ez viszont nem így történt.

A férfi szerint a rendőröknek nem volt igaza, ekkor viszont a rendőrök megfenyegették, hogy feljelentik, így mégis aláírta a bírságszelvényt. Ezután Csizmadia kivizsgálást kért az ügyben, mivel szerinte a rendőrök nem ismerték a jogszabályokat. Azonban a rendőrkapitány szerint, mivel a férfi aláírta a bírságszelvényt, nincs mit tenni.

Csizmadia nem adta fel, újabb levelet írt, érdemi kivizsgálást szeretett volna. Meg a rendőrök bocsánatkérését bunkó viselkedésükért. December 15-én beidézték a kapitányságra, ahol ő el sem mondhatta, mi történt, csak a rendőröket kérdezték.

Csakhogy az eredeti (kereszteződéstől öt méterre lévő) helyén nem állhatott, mert a zebrán túl parkolt. Mi lehetett a következő “logikus” lépés?

Megváltoztatták a szabálysértés indokát.

Csizmadia ekkor kivonult az ülésteremből.

A férfi fellebbezett, korrekt vizsgálót kapott, még tanúkat is kiállíthatott volna, de a férfi persze szkeptikus volt, monda ki mer négy rendőr ellen tanúskodni. Az ügy végül átkerült az Orosházi Járásbírósághoz, Csizmadia pedig úgy döntött, leüli a három napot a pénzbüntetés helyett, mivel látja,

nincs más eszköze arra, hogy megvédje igazát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik