Belföld

Döbbenten vette észre, hogy alig fog sütni a nap

Hidegfrontra ébredt ő is, ahogy sok más lakos Magyarországon. Sok felhőt látott, erős szelet érzett, és csütörtökre nem reménykedett 20 fok feletti hőmérsékletben.

Szeles, aránylag derűs napra ébredt hajnalban. Pedig a meteorológusok megmondták neki előző este: ne számítson semmi jóra, vigasztalan, hidegfronti idő lesz széllel, felhőkkel, esővel. De bízott a csütörtökben, annak ellenére, hogy a Viharsarokban pl. csak 8 fok volt reggel, de legalább Pesten 13.

Pedig nem számíthatott kellemes 20 fokokra, maximum ha a Tiszántúlon lakott volna. 15, legfeljebb 19 fokot jósoltak az ország nagy részére, a keleti országrészre pedig több esőt, na meg mindenhova erős, olykor viharos északi szelet.

A reményeit nem tudták teljesen összezúzni: péntekre ugyanis ragyogó napsütéses időt ígértek csípős, 7-8 fokos reggelekkel és 17-19 fokos nappalokkal. A szíve megmelegedett, ha csak a szombatra gondolt: csodás, napos, meleg nap lesz ez, oké, 7-11 fokról indul, de egész nap nem lesz egy fia felhő sem, nappal meg akár 24 fok is lehet.

Vasárnap is meleg lesz, hétfőre jön a hidegfront. Félúton fordult vissza a szekrénytől a kabáttal, visszaakasztotta a fogasra. Kelleni fog még.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kiderül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik