Belföld

Az apa a gyerekek előtt drogozott, az anyjuk nem törődött velük – Vádat emeltek az esztergomi pár ellen

A gyerekek nem fürödtek, nem kaptak tiszta ruhát és éhesek voltak.
Hamarosan bíróság elé állítanak egy esztergomi párt, akik a vádirat szerint négy kiskorú gyermeküket veszélyeztették.  Az élettársaknak – a 30 éves nőnek és a vele egyidős férfinak – négy gyermeke született, akiket közösen neveltek Esztergom kertvárosában.  A férfi alkalmi munkából szerzett pénzt, de azt rendre kábítószerre költötte, amelyet a kiskorúak előtt fogyasztott el, ráadásul sokszor viselkedett agresszívan velük. Az anya pedig nem törődött a gyerekekkel, nem mosdatta őket, nem főzött nekik, a kicsik piszkosak és éhesek voltak.
A szülők nem foglalkoztak a tanulmányaikkal sem, nem figyeltek a felszerelésükre, nem ellenőrizték a házi feladatukat és nem jártak fogadóórára. Gyakran a legidősebb gyermekre bízták a kisebb testvérek felügyeletét, aki emiatt rengeteget hiányzott igazolatlanul az iskolából.  A pár tavaly májusban egy hónapra elhagyta otthonát. Vitték a gyerekeket is, de ezt nem jelezték semmilyen módon sem az iskolának, sem az óvodának. Ezalatt  különböző városokban jártak, de nem vittek váltóruhát a gyerekeknek, nem adtak nekik rendszeresen enni. A kicsik velük együtt gyűjtötték a vashulladékot.

“A pár elhanyagoló, szülői kötelezettségeiket súlyosan megszegő magatartásai következtében a gyermekek testi, érzelmi sérültséget szenvedtek” – áll a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádemelésről szóló tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik