Belföld

Húsz évet kapott egy siófoki vállalkozó megöléséért

A férfinak valamivel több, mint egymillió forintért kellett meghalnia.

Húsz év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon egy férfit, aki a bíróság szerint – társaival – megölt egy siófoki vállalkozót a pénzéért. A Kaposvári Törvényszék szerdai, nem jogerős határozatában a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt marasztalta el, két társa pedig felbujtóként, illetve bűnsegédként, felfegyverkezve elkövetett rablásért tizenkét év és hat év fegyházat kapott.

A bűncselekmény 2014. augusztus 15-én éjjel történt. A két trafikot és egy mulatót üzemeltető férfival azután végeztek, hogy hajnalban hazaérkezett a napi bevétellel. A 36 éves balatonföldvári férfi – aki három héten keresztül figyelte áldozatát – eredetileg “csak” arra készült, hogy rabolni fog, de társi olyan erővel ütötték le egy csővel, hogy életét vesztette.

A történtek után a támadók levették a vállalkozó nadrágját, mert abban volt a bevétel, majd eldobták a gyilkos eszközt, a ruháikat és a telefonjaikat elégették, elosztották a pénzt, majd hazamentek. Körülbelül 1-1,2 millió forintot zsákmányoltak.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik