Belföld

Csak szőröznek Orbánnal

Dana Rohrabacher amerikai képviselő szerint minden rendben van Magyarországon, Orbánt pedig Ronald Reaganhez hasonlította.

Magyarországon járt Dana Rohrabacher republikánus képviselő, akit a Népszabadság és a Magyar Idők is megszólaltatott. Az előbbinek adott interjúban elmondta, tárgyaltak Orbán Viktorral, méghozzá a migrációról és az ukrán válságról, Oroszország viszont nem került szóba.

A Népszabadság újságírója megkérdezte Rohrabachert, mit gondol arról, hogy Orbán Viktor az illiberális államokat említette követendő példaként. A republikánus politikus szerint „bárki, aki felhozza, hogy valaki mit mondott 2014-ben, az politikailag motivált”.

Colleen Bell nagykövet kritikái kapcsán a képviselő azt mondta, „a magyar miniszterelnökkel csak szőröznek”.

Nézze meg, mit írtak Ronald Reagan elnökségének első két évében, ez ugyanaz.

Dana Rohrabacher a Magyar Időknek kifejtette, Magyarországnak erős vezetője van, aki változtat a korábbi rossz irányvonalon.
Ronald Reagan elnök egykori munkatársa arra számít, hogy Ted Cruz nyeri az elnökválasztást, és Washington és Budapest még szorosabbra fonhatja kapcsolatait. A politikus az amerikai-magyar kapcsolatokat jónak, de javíthatónak is látja. Ennek érdekében előnyös lehet mindkét ország számára, ha Magyarország fejleszti fegyveres erőit, például a helikopterek esetében – vélekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik