Belföld

A hétvégén felborul Budapest közlekedése

Több BKK-járat helyett is pótlóbuszok közlekednek.

A 3-as metrón folytatódik a síncsere-program, emiatt szombaton és vasárnap, illetve április 23-án és 24-én az Árpád híd és Újpest-központ között nem járnak a szerelvények. A metrópótlás ideje alatt az Árpád hídi felszíni megálló forgalmi rendje kis mértékben változik.

Az 5-ös, szentendrei HÉV vonalán Békásmegyer és Szentendre között kell majd pótlóbuszra átszállni karbantartás és peronfelújítás miatt. A pótlóbuszok – amelyeken lehet kerékpárt is szállítani – a 943-as éjszakai busz megállóiban állnak meg.

Az 1-es villamos vonalán a Bécsi úti végállomás és Zugló, vasútállomás között nem járnak majd a szerelvények, mert az Árpád hídon és a Hungária körúti felüljárón a dilatációs szerkezetek cseréjét és javítását végzik. A korlátozásra április 16-án és 17-én, valamint 23-án és 24-én is számítani kell.

Szintén nem közlekedik egy szakaszon szombaton és vasárnap a gödöllői (8-as), valamint a csömöri (9-es) HÉV felsővezeték-karbantartás és pályafenntartási munkák miatt. A 8-as csak Gödöllő és a kistarcsai kórház között, a 9-es egyáltalán nem jár. Örs vezér teréről a kistarcsai kórházig a H8-as, Cinkotára a H8A, míg Csömörre a H9-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat.

(Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik