Belföld

Offshore-botrány: a magyar kormánynak nem voltak rendkívüli intézkedései

Pedig magyar érintett az van. Több is.

Az offshore-botránnyal kapcsolatban nem voltak rendkívüli intézkedések, a hagyományos kockázatelemző módszerekkel dolgozik az adóhatóság ezen az ügyön, mondta Tállai András államtitkár csütörtökön, az szja változások idei mérlegét ismertető sajtótájékoztatón.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kifejtette: az offshore-botránnyal kapcsolatban egyetlen közérdekű bejelentést vizsgálnak. A NAV háttérvizsgálatokat végez, és ha szükséges, lépéseket tesz. Hangsúlyozta, szigorúan járnak el azokkal szemben, akik a magyar törvényeket megszegik.

Az újságírók kérdésére beszélt arról is, hogy az egyjegyű (10 százalékosnál alacsonyabb) személyi jövedelemadó (szja) kulcs elérése továbbra is kormányzati cél, de ütemezéséről kormányzati vagy politikai döntés még nem született. A nemzetgazdasági tárca szakmai anyagaiban nem szerepel ilyen javaslat most.

Megfontolandó javaslatnak nevezte, hogy infláció feletti béremelésnél a munkáltatók járulékkedvezményben részesüljenek, ennek szakmai vizsgálata folyik.

Az ingatlanértékesítés nem tartozik az NGM feladatkörébe – reagált annak firtatására, ki vásárolhatja meg a szaktárca József nádor téri épületét.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik