Belföld

Kirakták az őrző-védő céget a menekülttáborokból

Hogy utána kétszeres áron szerződjenek egy másikkal.

Majdnem kétszeres áron szerződött a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekülttáborok őrzésére egy céggel, miután szerződést bontott a táborokat addig őrző társasággal – számolt be az RTL Klub.

A BÁH tavaly két évre szerződött egy céggel a bicskei, debreceni és vámosszabadi táborok őrzésére, 1100 forintos óradíjjal. A Bloc Quest Kft. jogásza elmondta: közel száz embert vettek fel, jelentős költségeik voltak, például formaruhát kellett csináltatni. Másfél hónap után mégis szerződést bontottak velük, a jogász szerint mondvacsinált okokkal. Ezután új pályázatot írtak ki, de ebből már kihagyták őket.

Az új nyertes 1929 forintos óradíjért vállalta a munkát. A jogász szerint ez irreális, nekik viszont százmillió forint káruk keletkezett az ügyből.

A BÁH írásban közölte az RTL-lel, hogy azért bontottak szerződést, mert új táborokat nyitottak, és volt olyan is, amelyik bezárt, így át kellett alakítani az őrzés-védelmi feladatokat. A Bloc Questtel meghatározott létszámra szerződtek, az új szerződés viszont lehetővé teszi, hogy pillanatnyi igényekhez igazodjanak – tették hozzá.

Azt is írták, hogy az árat egy kormányrendelet alapján határozták meg, az RTL által megkérdezett szakember viszont azt mondta: a kormányrendeletben megszabott ár csak ajánlás, annál olcsóbban is lehet szerződni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik