Belföld

Jön fel az MSZP, mint a talajvíz

Nem igazán tudja a többi párt megszorongatni a Fideszt, de az MSZP és a Jobbik versengése változatlanul szoros. A DK erősödött, az LMP a parlamenti küszöb környékén billeg.

A Fidesz változatlanul a hazai pártpaletta elpusztíthatatlan gigásza, jelenleg is simán nyernék a választásokat a Republikon Intézet közvélemény-kutatása alapján. A csütörtökön közölt felmérés másik fontos tanulsága, hogy a Jobbik-MSZP versenyben a szocialisták beelőzték a radikálisokat.

A pártot választani tudó szavazók között a Fidesz-KDNP márciusban 50 százalékon állt, mögötte a 19 százalékos MSZP, a 17 százalékos Jobbik, a – nagyot erősödő – 7 százalékos DK, a 4 százalékos LMP és a 2 százalékos Együtt áll.

Szakpolitikai ügyekben is kérdéseket tett fel a Republikon. 45 százalék szerint soha nem volt még ilyen rossz helyzetben a közoktatás, 39 százalék szerint pedig ugyanúgy fennállnak a problémák, ahogy korábban is. A kvótaügyi népszavazásban nagy többség, 73 százalék a kormánnyal ért egyet. A teljes felmérésről itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik