Belföld

Bezárta a telefonszerelőt, 150 ezer forintra büntették

A nagykanizsai nő nem volt hajlandó elfogadni, hogy nem tudják megjavítani a készülékét. Még a rendőröknek is alig nyitotta ki az ajtót.

Pénzbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy nagykanizsai asszonyt, aki bezárta a lakásába a telefonszerelőt, mert nem tudta megjavítani az elromlott készüléket.

A hatvanéves asszony tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik a vezetékes telefonja. A szerelő megállapította, hogy a vonal jó, a készülék romlott el, és közölte azt is, hogy nem tudja megjavítani, mert ő vonalellenőr. A nő ezt nem fogadta el, bezárta a bejárati ajtót és azt mondta a férfinak, hogy addig nem engedi ki a lakásból, amíg a telefont meg nem javítja.

A szerelő mobiltelefonján értesítette a rendőrséget. A rendőrök kaputelefonon kérték az asszonyt, hogy engedje be őket, de erre nem volt hajlandó. Egy másik lakó nyitotta ki nekik a társasház bejáratát. A nő a lakásajtót is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni, és kiengedni a lakásból a szerelőt, aki nagyjából egy órát töltött bezárva.

Az asszony azzal védekezett, hogy nagyon rossz lelkiállapotban volt a történtek idején, megbánta, amit tett. Jogerősen 150 ezer forint pénzbírsággal sújtották, amelyre részletfizetési lehetőséget kapott. Ha nem fizeti meg a bírságot, 150 napi elzárásra változtatják büntetését. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik