Belföld

Balog kinevezte a CÖF elnökét

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 04. 07. 13:49

A Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának elnöke lett. Az alap idén 4,6 milliárd forinttal segíti a civil szervezeteket.

Az emberi erőforrások minisztere kinevezési okiratokat, megbízóleveleket adott át a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) tagjainak. Balog Zoltán köszöntőjében azt mondta, a polgári társulások, a civil szervezetek képesek összegyűjteni egy ország, egy nemzet, egy társadalom életében azokat a jó szándékú energiákat, amelyekre nagy szükség van a hivatalos és a hivatásos tevékenységeken túl is.

Az állam, a kormány, az önkormányzat, az egyházak, a polgárok saját világában létrejövő szerveződések, a civilek összefogása nélkül nem beszélhetünk igazán jól működő demokráciáról, igazán megízlelt szabadságról és biztonságról sem.

A miniszter a magyarság és 21. századi Magyarország egyik legfontosabb feladatának nevezte a közösségépítést, a közösségek újjáépítését. Szerinte a NEA célja, hogy a polgári kezdeményezések, civil társadalmi tevékenységek munkáját segítse, erősítse szerepvállalásukat, amelynek az idei évtől először határon túli tagja is van.

Szerinte a tanács működése és a pályázati rendszer az elmúlt években több ezer szervezet, egyesület, alapítvány, szövetség munkájának kiteljesedéséhez járult hozzá, amelyre 2012 óta 17 milliárd forintot fordítottak a magyar adófizetők a költségvetésen keresztül. Idén 4,6 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a szervezetek.

Ennek szellemében az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsa elnöki tisztségére szóló kinevezési okiratot adott át Csizmadia Lászlónak, a kormány melletti Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) vezetőjének. A CÖF éppen tegnap oktatta ki a civil Tanítanék Mozgalmat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.