Belföld

Pedagógustüntetés: a sztrájkról akart egyeztetni a szakszervezet, de a kormány kerekasztalánál találták magukat

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 06. 11:59

Közleményt adott ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amiben azt írják, hogy a PDSZ szerdán megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára által kijelölt helyszínen és időpontban.

A meghívó azonban a Köznevelési Kerekasztal ülésére szólt, ezért a PDSZ nem ült asztalhoz.

A PDSZ tárgyalódelegációja – nyomatékosítva, hogy nem kíván részt venni a Köznevelési Kerekasztal munkájában – nem foglalt helyet az ülésteremben, de a közoktatást, gyermekeink jövőjét meghatározó témákra tekintettel továbbra is hajlandóságot mutatott a sztrájktárgyalások folytatására a megjelölt helyen és időpontban.

A PDSZ ismertette a 12 pontos követeléseit kiegészítő további két követelését:

Elvárjuk, hogy a Kormány a PDSZ által megfogalmazottakról, a követelések súlyának megfelelő – legalább államtitkári – szinten tárgyaljon!
Elvárjuk, hogy a Kormány kijelölt képviselője közvetlenül és kizárólag a PDSZ-szel egyeztessen szervezetünk sztrájk követeléseiről!

Az ülésteremben jelen volt az államtitkár által kijelölt személy, Sipos Imre helyettes államtitkár, aki hiábavaló kísérletet tett arra, hogy a PDSZ-t a Köznevelési Kerekasztal munkájába bevonja, még azok után is, hogy a kerekasztal több tagja jelezte: sztrájktárgyaláson nem kíván részt venni.

A PDSZ a sztrájktárgyalásokat folytatni akarja, készen áll az egyeztetések folytatására.

Kiemelt kép: a Köznevelési Kerekasztal egy korábbi ülése.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.