Videó

Nyakó: A Fidesz be fog tojni és visszakapjuk a szabad vasárnapot

Nyakó István szerint a Fidesz nem fogja megvárni a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazást, még előtte visszavonják a törvényt. A szocialista politikus szerint a mostani kormány egy despotikus, gyáva hatalom.

Mint arról korábban írtunk, szerdán fél kilenc után nem sokkal a Kúria döntött, és Nyakó István kérdését engedték át. A testület szerint nem tekinthető elsőként benyújtottnak Erdősi Lászlóné kérdése, így Nyakó István kérdését tekintették elsőnek, és mivel megfelelt a jogszabályi előírásoknak, hitelesítették azt. Közleményük szerint döntésük nyomán megszűnt a népszavazási eljárás akadálya: lehetőség nyílt a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos népszavazási ügyben aláírásgyűjtésre, ezért e tárgyban újabb kérdés nem nyújtható be.

Öt nap múlva kezdődhet az aláírásgyűjtés, a kérdés így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

Háromigenes népszavazás

A szocialisták a boltzár mellé még két kérdést hozzácsapnának, az egyik Gőgös Zoltán kérdése a földekről:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?

A másik a független Kész Zoltán kérdése:

Egyetért Ön azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 2. számú mellékletében meghatározott gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló természetes személy havonta legfeljebb bruttó 2 millió forint összegű javadalmazásban részesülhessen?

 

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik