Belföld

Hamarosan a másik sérült brüsszeli magyar is hazamehet

Az egyik sérültet, egy nőt már kiengedtek a kórházból, a másik sebesültet, egy férfit napokon belül elengedhetnek. A teljes felépülése még hetek kérdése a külügyminiszter szerint.

Jó ütemben halad a március 22-i brüsszeli terrortámadás két magyar sérültjének felépülése – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Közölte, a két sérült egyike a brüsszeli EU melletti állandó magyar képviselet alkalmazottja, neki napról napra javul az állapota, sérülései egy jelentős része már meggyógyult, de a teljes felépülése hetekig eltart. Ő akár a közeli napokban elhagyhatja a kórházat.

A másik sérültről, egy Brüsszelben dolgozó nőről Szijjártó azt mondta, az ő állapota is folyamatosan javul, saját kérésére és felelősségére vasárnap hazaengedték a kórházból, az ő teljes gyógyulása is hetekig tart majd (ő kedden már nyilatkozott is, ezt itt olvashatja).

A két helyszínen – a repülőtéren és a metróban – végrehajtott terrortámadásokban legalább 32 ember életét vesztette, és nagyjából 340-en – köztük két magyar – megsebesültek. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik