Belföld

Gyászos jövőt jósol a fekete ruhás nővér

Sándor Mária szerint beteg a rendszer, azokat a vezetőket kellene kirúgni, akik ezt titkolják.

A Magyar Nemzetnek azt mondja, belefáradt a küzdelembe. Először a március 15-i pedagógustüntetésen érezte úgy, ideje abbahagyni, mert bár hihetetlen tömeg gyűlt össze a Kossuth téren,

de hiányoztak az orvosok, a nővérek, a felelős vezetők, az egészségügy hiteles képviselői, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Orvosi Kamara távol maradt.

Állt a színpadon több tízezer ember előtt, és azt kérdezte: hol vannak a kollégái. Az is megviselte, hogy Orbán Viktor viccnek titulálta az egészet.

„Ilyenkor az emberben átalakulnak a dolgok, úgy érzi, lesöpörnek minden kezdeményezést, minden megmozdulást.”

Ő úgy érzi, mindent megtett, az egész ország tisztában van az igazával, de egyetlen nővérként nem tud mit tenni, ha nem áll mögé a szakma, a kórházigazgatók. A korrupciót egyedül nem tudja legyőzni, nekik is vállalniuk kellene, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak az egészségügyben.

Szomorú, hogy jelenleg a vezetőség nem a dolgozók érdekeit képviseli, hanem fölfelé, a kormánynak bizonygatja, hogy igenis működik a rendszer.

Sándor Mária leváltaná azokat a vezetőket, akik nem állnak ki az alkalmazottakért, akiket jelenleg elbocsátással fenyegetnek, ha elmennek a fórumokra, amelyeken ő beszél. Úgy látja, ha április 15-én az egészségügyi dolgozók fekete ruhában jelzik az egészségügy gyászos helyzetét, és hajlandóak csatlakozni a polgári engedetlenséghez, az már jelenthet akkora erőt, politikával szembeni összefogást, ami változtatásra kényszeríti a vezetőket.

Ha nem lesz érdemi változás, akkor csupán annak lesz megfelelő ellátása, aki meg tudja fizetni, aki a szegényebb rétegekhez tartozik, annak esélye sem lesz.

Az ellenzéki politikusoknak egyként kellene mögéjük állni, hiszen azonnali béremelés nélkül semmi nem tartja a pályán a nővéreket – mondta a Magyar Nemzetnek Sándor Mária.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik