Belföld

Apró lábuk miatt bukott le a betörőbanda

Vittek birkát, gépet, szivattyúkat, horgászfelszereléseket, lószerszámokat, ételt, mindent, amit értek.

Apró cipőnyomokat találtak a rendőrök a bugaci tanyavilágban történt betörések helyszínén. Gyerekek vagy nők nyomainak tűntek, a nyomozók azonban kiderítették, négy kis termetű férfi fosztogatott.

A banda tavaly év végén kileste, hol ölnek hízót, kivárták, hogy a gazda felaggassa a füstölnivalót, majd éjjel elvitték. Idén is ezek a tolvajok jártak több  tanyán, vittek birkát, gépet, szivattyúkat, horgászfelszereléseket, lószerszámokat, mindent, amit értek. Volt, ahová többször is visszatértek.

“Abból tudtuk, hogy ugyanazok jártak mindenütt, mert szinte minden betörési helyszín környékén 35–37-es méretű cipők nyomait “– mondta a Zsaru magazinnak Goldpergel Mihály százados, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője. Hamarosan rájöttek, hogy kis növésű férfiakat kell keresniük, majd arra, hogy egy forgalomból kivont kocsival közlekedhetnek és a közelben lakhatnak. Mindenkit bevontak, tanyák lakóit, polgárőröket, mezőőröket, akik szintén figyelték, hol látnak alacsony férfiakat.  Március 8-ára már csak négy név maradt a szóba jöhető gyanúsítottak listáján.

Több rendőr figyelte a bugaci pusztát március 10-én éjjel. Amikor 23 óra 19 perckor az egyik dűlőúton elhajtott egy rendszám nélküli piros Lada,  követni kezdték. A sofőr a homokos részen gyorsított, hogy lerázza az egyenruhásokat, de felfutott egy homokbuckára. Hárman menet közben kiugrottak az autóból, berohantak a bokrok közé. A hátul ülő 20 éves fiatal azonban hiába próbálta kinyitni maga mellett a kocsiajtót, beragadt. Miután elfogták, zavarában őszinteségi rohamot kapott. Elmondta, aznap is lopni indultak.

Két társára – egy 20 és egy 27 éves fiatalra – március 18-án csaptak le Nagykőrösön, negyedik, 30 éves cinkosukra pedig pár nappal később egy orgoványi tanyán. Ketten testvérek voltak, és nővéreik élettársai tartottak velük.

Mint kiderült, a csapat tagjai egy-egy betörés után külön-külön mentek haza, olykor tíz kilométert is gyalogoltak. Amit loptak és ehető volt, azonnal elfogyasztották, zsákmányuk nagy részét pedig töredékáron azonnal eladták, például egy 300 ezer forintot érő lószerszámért mindössze 20 ezret kértek.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik