Belföld

Parádés helyre került a blokkoló a választási irodában

Az előző választási irodai balhé kulcseleme volt a blokkolóóra, amihez nem az MSZP-s Nyakó István érkezett elsőként. Most egy kör közepére helyezték, borítékolható a balhé.

Egy falra szerelve, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterében volt nemrég még az a legendássá vált blokkolóóra, amit csak kigyúrt kopaszok védelmezte idős, herceghalmi nénik segítője közelíthetett meg. Főleg ha a közelben volt Nyakó István szocialista politikus, és mindegyik fél a vasárnapi boltzárról szeretett volna népszavazási kérdést benyújtani.

De centrális erőtérbe centrális blokkoló kell, úgyhogy a készüléket áthelyezték.

Ez a 444 cikke szerint a Kúria várható szerdai döntéséhez van igazítva, ugyanis a legtöbb elemző, cikkíró stb. azt várja, hogy Erdősi Lászlóné és az MSZP kérdéseit is visszadobják különböző okokból, így ahogy a Kúria határozata hatályossá válik, ismét megkezdődhet az izmozás, hogy ki adja le előbb a kérdéseit.

A fent említett áthelyezés eredménye az lett, hogy az NVI belső udvarának közepén helyezték el a blokkolót egy pulpituson. Az egészet cirka másfél-két méter sugarú körrel kerítették körbe, a kör szélét sárga-fekete szigszalaggal jelölték meg. Ezen kívül kell majd várakozni, majd a Kúria döntésének közlésekor lehet betoppanni a géphez.

A lapnak az NVI-nél azt mondták, az elnök Pálffy Ilona kérésére tették át a gépet, mert így jobban hozzá lehet férni. Rendőrt amúgy nem hívnak, remélik, hogy nem ismétlődik meg a február 23-i történet. Mondjuk az tény, hogy ha egyszerre a kör minden irányából minden népszavazást akaró fél megindul az óra felé, borítékolható lesz a lökdösődés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik