Belföld

A Jobbik a fagyállóval mérgező borosgazdáért még a törvényt is módosítaná

A Jobbik módosítaná a jogos védelem szabályozását és függetlenséget adna a tárgyaló ügyészeknek – közölte Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus bírálta, hogy a “fagyállós borosgazda” ügyében a fellebbviteli ügyészség felülbírálta a korábbi ügyészi álláspontot és visszavonta az enyhítésért benyújtott fellebbezést, sőt súlyosabb minősítést és büntetést tartana indokoltnak.

Staudt Gábor értékelése szerint komoly gondok vannak a jogos védelem szabályozásával, ezért ismét azt kezdeményezi, hogy büntethetőséget kizáró ok legyen az, ha valakinek a magánlakásában, egyéb bekerített helyiségében sérelmet vagy halált okoz egy jogtalan támadónak az ott tartott eszköz. Staudt Gábor szerint ha marad a jelenlegi szabályozás, akkor csak az számít, hogy kinek milyen jó ügyvédje van.

A jobbikos politikus szóvá tette azt is, hogy a felettes ügyész utasíthatja az eljáró ügyészeket. Jelezte: ezügyben Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul, mert szerinte így nem függetlenek a tárgyaló ügyészek. Pártja megszüntetné a szervezetrendszeren belüli utasíthatóságot – jelentette ki. A frakcióvezető-helyettes azt is mondta: szeretné tudni, név szerint ki volt az a vezető ügyész, aki az említett ügyben a módosításról döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik