Belföld

Több kommandós kell a Szigetre a terrorveszély miatt

Látványos biztonsági intézkedésekkel, fokozott jelenléttel készül az idei fesztiválra a Terrorelhárítási Központ.

Az Iszlám Állam fenyegetései miatt a korábbinál több kommandós lesz a fesztiválon. A Szigeten a fokozott biztonsági intézkedések azért szükségesek, mert a terrorszervezet előszeretettel támad a tömegek által látogatott rendezvényekre. Gerendai Károly a Blikknek azt mondta, ők eddig is mindent megtettek a biztonságért, szeretnék, ha a közönség most érezné, a fesztiválon biztonságban vannak.

Nem fognak gépfegyveres kommandósok előugrani a bokorból és helikopterek repkedni a vendégek felett, ugyanis nem szeretnénk elrontani a vendégek szórakozásélményét. A kommandósok eddig is a fesztivál területén voltak, csak nem látszódtak. Lehet, hogy idén nem lesznek eldugva. Inkább kifelé próbáljuk meg láthatóvá tenni, hogyan védjük őket.

Mivel az ISIS egész Európát fenyegeti, Gerendai a többi európai fesztivál vezetőivel is egyeztet, de mivel az elmúlt 24 évben folyamatosan fejlődtek, szigorodtak a biztonsági intézkedések, így nem kell nagy szigorításokat bevezetni. Most is zajlanak az egyeztetések a hatóságokkal, folyamatosan születnek tervek arra, hogyan áll fel a fesztivál védelme – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik