Belföld

„Nem temetné” Törökországot a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője

A törökországi, tunéziai utakkal kapcsolatban egyelőre kivárnak az utasok és az utazási irodák is, a charter járatok jellemzően június közepén indulnak majd, addig a magyarországi utazásszervezők, az egyes charter társaságok, valamint a külföldi szállodák rugalmasan az igényekhez alakítják a kapacitásokat, mondta el a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője hétfőn az M1-en.

Molnár Judit hangsúlyozta, hogy a migránsválság ellenére sokan utaznak Görögországba, a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy az érdeklődés Kréta, Korfu, Rodosz és Zakynthos iránt, miközben Leszbosz szigetére az elmúlt években sem utaztak magyar turisták.

Molnár Judit a Tunéziában és Törökországban történt terrortámadásokkal kapcsolatban kiemelte, tudomása szerint a hatóságok jelentős biztonsági intézkedéseket vezettek be mindkét országban a turizmus és a turisták védelme érdekében.

Úgy fogalmazott: “nem temetné el véglegesen a törökországi turizmust”, hiszen ár-érték arányban a török Riviéra szállodái verhetetlenek más mediterrán országok üdülőhelyeivel összehasonlítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik