Belföld

Fideszes tüntet fideszes ellen – korrupcióból demonstráció

Farkas Flórián miatt vonulnának az utcára.

Minden megyében elkezdődött a romák országos korrupcióellenes tüntetésének szervezése. Az akció valószínűleg a hónap végén lesz a Kossuth téren vagy a főváros egyik frekventált pontján. A Népszabadságnak Lakatos Oszkár, a demonstráció egyik kezdeményezője, az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) képviselője azt mondta, ilyen még nem volt: az integrációra szánt milliárdok eltüntetése miatt fideszesek is tiltakozni fognak a miniszterelnöki biztos, Farkas Flórián ellen.

Lakatos Oszkár tagja volt annak a már megszűnt alternatív bizottságnak, amely az ORÖ gyanús pénzügyeit vizsgálta. Tagja volt a Lungo Dromnak is, de onnan – éppen a Farkas elleni fellépése miatt –, szerinte szabálytalanul, kizárták. A tervezett korrupcióellenes tüntetés nem csak Farkas felelősségére próbálja felhívni a figyelmet. Lakatos szerint az állami és uniós pénzek túlnyomó részét nem a roma vezetők lopták el, azokat a többségi társadalomhoz tartozók tüntették el kamu tanulmányokkal, fiktív szakértői megbízásokkal.

Lakatos Oszkár társaival kedden a Miniszterelnökség előtt mutat be két újabb feljelentést, amely mintegy 150 milliós csalásról, sikkasztásról szól. Közben az atv.hu birtokába jutott több száz oldalnyi olyan ORÖ dokumentum, amelynek tekintélyes része a Híd a munka világába projekt keretein belül megkötött szerződés. Többségüket az ORÖ-t 2014 végéig vezető Farkas Flórián írta alá. Az átnézett dokumentumok alapján nagyjából 1,1 milliárdért szerződtek Farkas Flórián elnöksége alatt – írja a portál, amelynek körülbelül félmilliárd forintnyi összeg felhasználására nincs rálátása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik