Belföld

Éppen csak, hogy kiszabadult, máris zaklatja áldozatait a baranyai uzsorás

A férfi megszerezte egy nő házát, ám végül az ingatlan visszakerült a tulajdonos nevére. Ám ő újra próbálkozott.

Szabadulása után ismét zaklatta egyik régi ügyfelét egy baranyai férfi, aki uzsorázásért ítéltek el.  Egy idős asszonytól pénzt követelt, emiatt indult eljárás ellene – írja a Bors.

A férfi zsarolás, csalás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt ült, 2011-ben ítélték el. 1996 és 2008 között Baranyában bizonyíthatóan ötven szegény, hitelképtelen embernek adott összesen 3,5 milliós kölcsönt, de 45 milliót követelt vissza. Fenyegette adósait, például azzal, hogy a Drávába fojtja őket, illetve, hogy ledobja a pécsi tévétoronyból. Tavaly engedték ki.

A siklósnagyfalui özvegyasszony, akire ismét rászállt, 2006-ban kért százezer forintot az uzsorástól, száz­ötvenezer forintot visszafizetett, de a tartozás három hónap alatt így is hatszázezerre nőtt. Erre hivatkozva a férfi megszerezte a nő kilencven négyzetméteres, 7–8 millió forint értékű villányi házát. Miután elítélték, az ügyészség megtámadta a ház átírását, a bíróság semmisnek látta a szerződést, az asszony így visszakapta az ingatlant. A férfi azonban most “előszedte” az asszony hatszázezer forintos tartozásáról szóló adóslevelet, és arra próbálta rávenni adósát, hogy adja át neki a kamatokkal megfejelt tartozásért az ingatlant. Pechjére a  nő a rendőrséghez fordult.  Az ügyészség azt gyanítja, hogy az eset valószínűleg nem egyedi, ezért javasolják, hogy az újra megzsarolt sértettek tegyenek feljelentést.

A férfi egyébként korábban négyszázötvenezer forintos kártérítést kapott, mert cellájában függöny hiányában mindenki láthatta, ahogyan vécézik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik