Belföld

A fideszesnek bűzlik a volt fideszes offshore-gyanús okostojása

Tényi István (Tényi István)
Tényi István (Tényi István)
Költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt fordult a Fővárosi Főügyészséghez.

Tényi István a sajtóhírek alapján ismeretlen elkövető ellen tett bejelentést, miután kiderült, egy nemzetközi offshore botránynak magyar szála is van.

Az ország legismertebb fel- és bejelentőjeként ismert V. kerületi Fidesz-tag emlékeztet rá, hogy Horváth Zsolt két éve ugyan kiszállt a politikából, de offshore cégét vagyonnyilatkozatában akkor sem szerepeltette, amikor még parlamenti képviselő volt. Tényi bejelentésében idézi a paragrafusokat, amelyek alapján szerinte ki kell vizsgálni, hogy az ügyben történt-e a költségvetési csalás, illetve hamis magánokirat felhasználása. Utóbbihoz ellenőriztetné Horváth Zsolt 2013 előtt – még országgyűlési képviselőként – leadott vagyonnyilatkozatait. Tényi István az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri.

A panamai elnök egyébként „zéró toleranciát” hirdetett a pénzügyi szektor visszaélései ellen. Juan Carlos Varela azt mondta, a botrány rossz fényt vet kormányára, ezért azt ígérte: az offshore ügyletekkel kapcsolatban bármilyen nyomozásban közreműködnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik