Belföld

Sok a nitrit a vízben, nem ihatják a tamási csecsemők

Klór-dioxid-adagoló berendezést működtetnek Tamásiban, azonban most túltolták a nitritet benne, vízkorlátozást kellett bevezetni.

A megengedettnél magasabb nitrittartalom miatt nem ajánlja a vezetékes víz fogyasztását az egy éven aluli gyerekeknek Tamásiban a Dél-Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. – közölte a cég pénteken az MTI-vel. Rákóczi Zsuzsa, a DRV kommunikációs igazgatója közölte: a szolgáltató szerdán vezette be a korlátozást, miután a víz nitrittartalma egy vegyszeradagoló szivattyújának hibája miatt a határérték fölé emelkedett. Összesen 118 csecsemő és várandós nő számára biztosítanak zacskós vizet.

A vízminőség szerda óta jelentősen javult, várhatóan a jövő hét elején oldják fel a korlátozást. A 8200 lakosú városban korábban az ivóvíz bakterológiai szennyezettsége miatt végzett fertőtlenítések miatt volt magas a víz nitritkoncentrációja, ezért 2014. szeptembertől 2015. februárig hasonló korlátozás volt érvényben. A város önkormányzata egy évvel ezelőtt klór-dioxid-adagoló berendezést vásárolt, amivel sikerült leszorítani a víz nitrittartalmát.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik