Belföld

Quaestor-ügy – Tarsoly marad rács mögött, felesége pedig nyomkövetővel házi őrizetben

Az ügyvédek elsősorban azért harcoltak,  hogy védenceik kerüljenek szabadlábra, de hiába.

Meghosszabbították T. Csaba és M. Zsolt előzetes letartóztatását, valamint T.-né R. Erika házi őrizetét a Quaestor-ügyben csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárásban, a végzés azonban nem jogerős – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.  Az ügyész a kényszerintézkedések fenntartását indítványozta. Az ügyvédek elsősorban azért harcoltak,  hogy védenceik kerüljenek szabadlábra, hiába: a törvényszék az ügyész indítványt fogadta el.  Az előzetes letartóztatást és a házi őrizetet az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig rendelték el.

Mint ismert, a jegybank tavaly március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, és március végén három gyanúsítottat, köztük Tarsoly Csabát, a cégcsoport vezetőjét letartóztatták.

A fővárosi főügyész idén február 5-én jelentette be, hogy vádat emeltek Tarsoly Csaba és tíz társa ellen a Quaestor-ügyben, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt. A vádirat lényege, hogy a gyanúsítottak a mintegy 47 társaságból álló Quaestor-csoport működtetése során, 2007-től bizonyíthatóan olyan bűnszervezetet hoztak létre, amelynek elsődleges célja a befektetők pénzének, értékpapírjainak eltulajdonítása volt.

A Quaestor- és a Hungária-kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alap február 10-én azt közölte az MTI-vel, hogy a korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik