Belföld

Nem kispályáztak: budapesti bérlakásokban, profin termesztették a kábítószert

A rendhagyó helyszínen termesztett kábítószert zárható - aktív szénszűrűvel ellátott -  sátrakban tartották,  hogy a növény jellegzetes szagát ne érezzék a szomszédok. A "zsákmány" 25 milliót ér.

Kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárás egy 28 éves budapesti fiatalember és egy 34 éves férfi ellen. A gyanú szerint a páros 2015. novembere óta bérelt két lakást a fővárosban, ahol marihuánát termesztettek eladásra.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei csaptak le rájuk szerda délután a VIII. kerületben. A lakásokban a nyomozók csaknem 100 tő – különböző fejlettségi fokban lévő – , illetve szárított formában 1,5 kilogramm mennyiségű feltehetően marihuánát találtak és foglaltak le. A rendhagyó helyszínen termesztett kábítószert zárható – aktív szénszűrűvel ellátott –  sátrakban tartották,  hogy a növény jellegzetes szagát ne érezzék a szomszédok.

Az elsődleges becslések szerint a lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon csaknem 25 millió forint. A rendőrök kezdeményezték a termesztők előzetes letartóztatását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik