Belföld

Kiderült, miért kellett migrációs válsághelyzetet elrendelni

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 03. 31. 10:47

Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamás MSZP-s politikus kérdésére írásban válaszolva tudatta, miért kellett kiterjeszteni az egész országra a migrációs válsághelyzetet.

A belügyminiszter válaszában emlékeztetett: a kormány 2015 szeptemberében “az egyre erősödő migrációs nyomás következtében az ország több megyéjében — két lépcsőben — elrendelte a migrációs válsághelyzet bevezetését”. Az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője a kihirdetést követően folyamatosan figyelemmel kísérte a válsághelyzet feltételeinek fennállását, megállapításaikról 15 naponként tájékoztatták az idegenrendészetért és menekültügyért felelős minisztert, tehát Pintér Sándort.

Folyamatos helyzetértékelés

A miniszter szavai szerint a folyamatos helyzetértékelés eredményére figyelemmel az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője március 7-én kezdeményezték a válsághelyzet Magyarország egész területére kiterjesztését, elemezve a Magyarországgal szomszédos államokban a tömeges bevándorlással összefüggő rendkívüli helyzet hazánk közbiztonságára és közrendjére gyakorolt várható hatásait.

A belügyminiszter közlése szerint az országos rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetője továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelését indokoló feltételek fennállását. Amennyiben a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének feltételei már nem állnak fenn, haladéktalanul kezdeményezni fogják a miniszternél, hogy tegyen javaslatot a kormánynak a vonatkozó kormányrendelet hatályon kívül helyezésére – írta a belügyminiszter.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.