Belföld

Fidesz-alapító: “Gyűlölelet szítanak mindenhol és szétlopják az országot”

fidesz (fidesz, )
fidesz (fidesz, )

A Magyar Narancs eheti számában megjelent interjúban Kardos József Fidesz-alapító, a Sziget programigazgatója beszél fideszes karrierjéről és arról, hogy milyen volt Szájer József személyi titkárának lenni. A visszaemlékezéseken túl Kardos – aki először adott politikai interjút – egykori pártja jelenlegi tevékenységét is értékelte. Szerdán már beharangoztuk, hogy a Bibó Kollégiumban a későbbi Fidesz közelébe csöppenő Kardos kemény szavakkal illette a kormánypártot, a teljes interjúban pedig még inkább kibontja kritikáit.

Emlékeztet: éltünk már olyan időkben, mikor félni kellett a véleménynyilvánítás miatt,

most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani. Gyűlöletet szítanak mindenhol és szétlopják az országot.

Szerinte a rendszer erkölcsileg megbukott és minél tovább vegetál a Fidesz, annál nagyobb kárt fog okozni az országnak. Kardos úgy látja: jobb lenne, ha egykori barátai megszabadulnának Orbán Viktortól, aki mindezért felelős.

Még időben, mielőtt önnön tökéletességére való hivatkozással megválasztatja magát örökös Fidesz-elnöknek.

Kardost már az első Fidesz-kormány idején is zavarta, hogy mennyire nem tartják tiszteletben a magánélet szentségét, hiszen a politikusok feladata elvileg az, hogy megteremtsék annak a feltételeit, hogy nemi irányultságtól, vallástól, párkapcsolati státustól függetlenül mindenki boldogulhasson. Elszomorította az is, mikor a tankötelezettség korhatárát 16 évre leszállították. A Fidesz-alapító tag illegitimnek nevezi az alaptörvényt és nem érti, hogy Szájer József – aki mellett korábban személyi titkárként dolgozott – miért adta a nevét hozzá és

miért asszisztál Orbán ámokfutásához.

És hogy miért vállalta az interjút? Pár éve, 49 évesen, mikor nem volt munkája, elment Angliába mosogatni.

Nem félek a kellemetlenségektől, mert nincs sok vesztenivalóm: nincs vagyonom, nincs családom, egyedülálló, meleg férfi vagyok. Nem szeretek szerepelni, és nem gondolom azt, hogy az én kifakadásom bármit is megváltoztat. (…) De magamnak tartozom ezzel az eggyel, mert ha nem nyilvánítom ki, hogy ezt a mai rendszert mennyire elítélem, és mint Fidesz-alapító mennyire  nincs hozzá közöm, akkor egy idő után szembe kellene köpnöm magamat.

 

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik