Belföld

Agyonverte munkatársát, mert meglopta – 16 évet kapott a jánoshalmi férfi

A haldoklót először a bozótosba vitte, majd másnap egy használaton kívüli kútba dobta. Segítsége is volt.

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság csütörtökön azt a jánoshalmi férfit, aki 2014 őszén halálra verte kollégáját. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés – ebben találta bűnösnek a 38 éves vádlottat a Szegedi Ítélőtábla.

Az érintettek 2014 nyarától egy fakitermeléssel foglalkozó jánoshalmi vállalkozónál dolgoztak, ezalatt jó munkakapcsolat alakult ki köztük. A későbbi támadó 2014 októberében észrevette, hogy eltűnt ötezer forintja és arra gyanakodott, hogy munkatársa vette el. Ám nem volt bizonyítéka, így nem vonta őt kérdőre.  November 10-én azonban egy harmadik munkatársukkal a vádlott tanyáján dolgoztak, és estére berúgtak. Az áldozat elaludt,  kollégája ekkor  kitalálta, hogy megpróbálja lebuktatni, és “csalit” tett ki neki, egy bankjegyet az asztalra, majd alvást színlelt.

Amikor a férfi felébredt, eltette az ötezrest. Ezt látva munkatársa felpattant és nekiesett. Harmadik kollégájuk megpróbálta leállítani, az áldozat pedig menekült, de ismerőse utolérte és tovább bántalmazta. A vádlott a már magatehetetlen férfit kihúzta az udvarra és még mindig ütlegelte és rugdosta, míg végül elvesztette az eszméletét.

A támadó ezután arra kérte kollégáját, hogy tüntessék el az áldozatot a tanyájáról. A haldoklót előbb egy bozótos területre vitték, majd másnap egy használaton kívüli kútba dobták. Maradványait csaknem két héttel később találták meg.

A vádlott még 2013-ban vett egy házilag visszaélesített kispuskát, egy pisztolyt és több mint ezerhatszáz lőszert. A gyilkosság után a fegyvereket és a töltényeket elásta, de azokat a rendőrök megtalálták. Az eljárás alatt a vádlott beismerő vallomást tett. Munkatársát bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása miatt jogerősen három és fél évre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik