Belföld

Bombariadó a szombathelyi vasútállomáson

A környéket lezárták, rendőrök érkeztek.

Bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi vasútállomást szerda reggel. A környéket lezárták, beleértve a buszállomást is. A nyugat.hu szerint a fenyegetőző egy férfi.

A GySEV közölte, hogy jelenleg  Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig mennek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább.

A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig szállítják az utasokat, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat.

Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik.

Amennyiben a vasúttársaság engedélyt kap, a Szombathelyről 9.10 perckor induló InterCity vonat plusz három kocsival megerősítve indul el Budapest irányába.

UPDATE: A vasútállomást már megnyitották, a forgalom kora délutánra állhat helyre.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik