Belföld

Bakondi: nem tudnak arról, hogy magyarok csatlakoztak volna az Iszlám Államhoz

Hazánkban nincsenek olyan, a társadalom peremére szorult második-harmadik generációs bevándorlók, akik közül a terroristák kikerültek – mondta a főtanácsadó.

Nincs ellenőrzött információ arról, hogy magyar állampolgár is csatlakozott volna az Iszlám Államhoz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Bakondi György hozzátette: az már előfordult, hogy Magyarországon élő muszlimok utaltak pénzt a terrorszervezetnek, őket kiutasították az országból.

Az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában, de vannak, akik ennél nagyobb számot mondanak – jelentette ki Bakondi. Azt mondta: „nem tudni, hogy a sok országon kontroll nélkül áthaladó tömegek között még hány katona, tapasztalt koordinációs tiszt, terrorcselekményt végrehajtó, vagy szalafista hittérítő érkezett”.

Kitért arra, hogy „számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres”, mert több elkövető második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában. Magyarországon ilyen típusú szubkultúrákban élő, a társadalom peremére szorult, rossz anyagi körülmények között élő muzulmánról nem tudnak – mondta a főtanácsadó, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az iszlám vallást és az iszlám terrorizmust nem szabad összekeverni. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik