Belföld

A kormány egyik haverja építhet kertészeti expópavilont

Egy török kertészeti kiállításra egy kormányközeli oligarcha cége építhet standot, majdnem 89 millió forintért.

Kertészeti expó lesz a törökországi Antalyában, természetesen Magyarországnak is jelenése van itt. Valamiért pályázatot is kiírtak erre, amit hogy, hogy nem egy Fidesz-közeli oligarcha nyert a Hvg.hu szerint. Horváth László milliárdos jó viszonyban van Varga Mihály nemzetgazdasági és Fazekas Sándor földművelési miniszterekkel is.

Cége, a Bazalt-Kő Zrt. 88,9 millió forintos ajánlattal nyerte a magyar Turizmus Zrt. pályázatát a közbeszerzési értesítő szerint. A magyar stand két részből áll majd: egy modern, fedett, legfeljebb 140 négyzetméteres pavilonból, és egy hagyományos, kertészeti jellegű, legalább 540 négyzetméteres Magyar Kertből, amii gémeskút és török kert is díszít majd. A Bazalt-Kő végzi az építési, üzemeltetési és bontási munkákat is.

Horváth-ról azt írja a lap, hogy azzal vált ismertté Budapesten, hogy két éve akkora tűzijátékkal köszöntötték az 50. szülinapján, hogy az egész fővárosban hallani lehetett azt. Fő érdekeltsége az LAC Holding, aminek egyik cége a Central European Railway Hungary (CER), ami mozdonygyárat akart létesíteni Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik