Belföld

Leitatta és elvágta párja torkát a bajai nő, mert nem akart elköltözni

A nő a gyilkosság előtti napokban a körzeti orvost és a hatóságokat is megkereste. Azonnali megoldást akart, de azt nem kapott, ezért úgy döntött, megöli a férfit.

Hamarosan bíróság elé állítanak egy nőt, aki brutálisan meggyilkolta élettársát tavaly szeptemberben Baján: többször fejbe ütötte egy vodkás üveggel, majd egy letört darabbal elvágta a torkát. A  Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint az érintettek 2014 óta éltek együtt, viszonyuk azonban fokozatosan megromlott, mert a férfi nem akart dolgozni és alkoholista lett, emiatt gyakoriak lettek köztük a veszekedések. Az asszony többször kérte a férfit, hogy menjen el, de ő erre nem volt hajlandó. A nő a gyilkosság előtti napokban – párja gyógyítása és elköltözésének kikényszerítése miatt –  a körzeti orvost és a hatóságokat is megkereste. Azonnali megoldást akart, de azt nem kapott, ezért úgy döntött, megöli a férfit.

A terve az volt, hogy leitatja és leüti élettársát. Vett egy 0,7 literes vodkát, hazavitte és békülést színlelt. Azt kérte a férfitól, hogy üljenek le az udvaron és fogyasszák el. Hat deci alkoholt itatott meg vele, aminek az lett a vége, hogy párja ülve elaludt. A nő ezután felvett egy kisméretű téglát és kétszer fejbe verte áldozatot. Ám élettársa nem halt meg, ezért kihozta a vodkás üveget és azzal is lesújtott kétszer-háromszor, közepes erővel. Az üveg széttört, az asszony pedig felkapta  egy darabját és átvágta a férfi nyakán mindkét oldalon, majd dühében feldöntötte vérző élettársát székestől.

A férfi a helyszínen meghalt, gyilkosa pedig – anélkül, hogy lecserélte volna a véres ruháit – feladta magát a rendőrségen. Az áldozat halálát a fejverőér és a külső vénák sérülései miatti elvérzés okozta, életét akkor sem tudták volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.

A nő előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.  Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik