Belföld

Gélfegyveres támadással, robbantással fenyegette a ceglédi ügyészséget – lecsukták

Azt mondta, megismétlődhetnek a kiskunhalasi események.

Közveszéllyel fenyegetés bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt előzetes letartóztatását indítványozták annak a 45 éves férfinak, aki a gyanú szerint a napokban robbantással és géppisztolyos támadással fenyegette meg a székesfehérvári ügyészséget. Hétfőn rács mögé került, ám ügyvédjével együtt fellebbezett, emiatt a döntés nem jogerős.

A férfi telefonon jelezte  iratbetekintési szándékát a Székesfehérvári Törvényszék lajstromirodájában, eközben azzal vádolta az ügyészeket, hogy eltüntettek bizonyos dokumentumokat és azt mondta, hogy felrobbantja a Ceglédi Járási Ügyészséget. Ezután a Fejér Megyei Főügyészség soros ügyészi szolgálatot teljesítő alügyészénél is irattanulmányozást kért, illetve “gépfegyveres megjelenést” helyezett kilátásba.  Amikor megjelent a Székesfehérvári Törvényszéken, rendőrök várták, akikkel közölte: a kiskunhalasi események megismétlődhetnek.

Tekintettel arra, hogy “a gyanúsítottat ugyanilyen jellegű bűncselekmény elkövetése miatt a bíróság már elítélte, jelen cselekményét feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt, különös visszaesőként követte el, alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén fenyegetését valóra váltaná, illetve újabb bűncselekményt követne el, és mivel magyarországi bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, szabadlábon hagyása esetén az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem lenne biztosítható, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta”- olvasható a Fejér Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik