Belföld

Akik ma a pálinka és a sonka helyett a harcot választották

Nem úgy tűnt, hogy célirányosan a városligeti tüntetésre érkeztek, jópáran azért mégis összegyűltek azon a tüntetésen, amelyet azok az aktivisták szerveztek, akik március 17-e óta gyakorlatilag elfoglalták a Kertem nevű szórakozóhelyet. Ez az a Városliget közepén lévő terület, ahonnan a Liget Projekt első munkálataiként fákat vágnának ki. A hétfői akció célja az volt, hogy támogatókat toborozzanak a már-már mozgalomnak tűnő csapatnak.

Nem lesz nehéz dolguk, hiszen a flashmob-szerű akcióhoz sokan csatlakoztak, akik épp a Királydombon sétáltatták a kutyájukat, vagy pihentek a családdal a ligetben.

Az egyik szervező elmondta, arra kér mindenkit, menjen el a Kertem területére, nézze meg, hogyan lakták be az aktivisták azt a helyet, ahonnan kivágnák a fákat, vegyenek részt a közösségben és jöjjenek el minél többször a Városligetbe, hiszen – mint mondta – valódi csatára számítanak. Ligetvédők

A Liget Projekt miatt március 17-én jelentek meg favágók az egykori Kertem területén, hogy kivágjanak a területen 40 darab fát. Végül hetet sikerült nekik, hiszen az Illés Zoltánnal felvértezett aktivisták megakadályozták a munkájukat és végül levonultak a területről legalább is addig, amíg el nem rendeződik a jogvita.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik