Belföld

Oszkó: Lenyúlhatja a Fidesz a TV2-t, az emberek egyszerűen elkapcsolnak

oszkó péter (oszkó péter, )
oszkó péter (oszkó péter, )
Ma egyetlen ügybe sem lehet belebukni, a Fidesz, mérhetetlen értékrombolást végezve, gyakorlatilag társadalmilag elfogadottá próbálja tenni a korrupciót - mondja a volt pénzügyminiszter.

Sok hiba és kísérletezés volt 2002 és 2010 között, de a Fidesz semmit nem tanult ezekből az évekből, egyszerre és felgyorsítva képes régi és új hibákat elkövetni

mondta a Vasárnapi Híreknek adott interjúban Oszkó Péter, aki szerint a Fidesz most két szempont alapján irányítja a gazdaságot: mivel tarthatja karban a népszerűségét, illetve mivel biztosíthatja, terjesztheti ki a hatalmát.

És teheti mindezt meg könnyedén amiatt, mert “a jelenlegi ellenzék szétesett politikai erők túlélésért küzdő maradványa – így sok esetben egyéni, kiscsoportos ambíciók határozzák meg az ellenzéki stratégiát.”

Miről beszélünk, könyörgöm? Nincs szükség több kis pártra, nincs szükség több posztvárományosra, olyan emberek kellenek, akik képesek az egyéni ambíciójukat hátrébb rangsorolni egy közös cél érdekében. Most egész egyszerűen nem meggyőző az ellenzék teljesítménye – egyértelműen az utóbbi hat év akadályozta meg, hogy kialakuljon a szavazói bizalom, és a baloldali pártok növeljék bázisukat.

Oszkó szerint a Fidesz azt már nem tudja elhitetni, hogy nem mérhetetlenül korrupt, azt viszont még igen, hogy mindenki más is ugyanúgy lop – azaz a mutyi természetes része a rendszernek. “Ma egyetlen ügybe sem lehet belebukni, a Fidesz, mérhetetlen értékrombolást végezve, gyakorlatilag társadalmilag elfogadottá próbálja tenni a korrupciót.”

Oszkó szerint a TV2-s Juhászügy arra kiváló példa. hogy akár a Fidesz sok milliárdból épített hírmonopóliumát is meg lehet hekkelni egy ember intellektuális teljesítményével.

Lenyúlhatja a Fidesz a TV2-t, csinálhat olyan minőségű anyagokat a csatorna, mint amilyet Juhász Péterről készített, de ezzel nagyon gyorsan nevetségessé teszi magát, az emberek pedig egyszerűen elkapcsolnak, ahogy az MTV-t sem nézik.

Úgy látja, a következő választásokat nagyon szűk réteg dönti el, mert rengetegen lesznek a politikailag passzív választók, ennek oka pedig, hogy bár “gyorsan erősödik a protesthangulat, de ez kevés ahhoz, hogy az elégedetleneket aktív állásfoglalásra késztesse, ha nincs érdemi partner, akihez csatlakozni lehetne.” Hangsúlyozta: ő maga biztosan nem száll be a miniszterelnök aspiránsok közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik