Belföld

Nem lehet kiigazodni a húsvéti időjáráson

Jégdara, eső, zivatarok, erős szél és napsütés, enyhe fagy, majd 16 fok.

Szombaton napközben egyre több helyen gomolyossá válik és észak felől valamelyest csökken a felhőzet, hosszabb napos időszakok inkább az ország északi, északnyugati megyéiben lehetnek. Reggel, délelőtt elszórtan valószínű kisebb eső, majd délutántól elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki nagyobb számban záporok- írja a met.hu.

Kora estétől az intenzívebb záporokat, főleg északkeleten jégdara, itt-ott esetleg zivatar is kísérheti. A Dunántúlon több helyen megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul, késő este 3, 7 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, estétől nyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. A Tiszántúlon lehet még elvétve zápor a nap első felében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Hétfőn jobbára felhős idő ígérkezik rövidebb napos időszakokkal. Helyenként – főként a Dunántúlon – lehet kisebb zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik