Belföld

MSZP: a fideszesek már nem szégyellik bunkóságukat

karácsonyi vásár budapest vörösmarty tér (karácsony, karácsonyi vásár, budapest)
karácsonyi vásár budapest vörösmarty tér (karácsony, karácsonyi vásár, budapest)
A Vörösmarty térért vonult hadba az MSZP és az MLP is. Az előbbi párt ordas nagy bunkózással, az utóbbi polgári engedetlenséget hirdetve harcol a Könyvhétért.

Mi is megírtuk, hogy a főváros most nem annyira lelkes amiatt, hogy az Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren tartsák idén. Ugyanis éppen egy tök felesleges mélygarázst építenek a közeli József nádor téren, így annak elkészültéig a Vörösmartyra terelik a parkolni vágyókat. A cikkeken Kocsis Máté is felháborodott, sőt az ellenzék is.

Az MSZP mindjárt akkorát bunkózott, hogy Szanyi Tibor adja a másikat. Azt írják közleményükben, hogy

Mivel épelméjű érvek nem szólnak mellette, csak a mezei bunkóság vezérelhette a fideszes fővárosi képviselőket, amikor megtagadták a 87. Ünnepi Könyvhéttől a Vörösmarty tér használatát.

Felidézik, hogy 86 éve szinte minden évben itt tartják a vásárt. Egészen parádés a folytatás, idézzük:

Értjük, hogy Kocsis Máté és Láng Zsolt rettegnek a kultúrától, hisz az ember attól fél, amit nem ismer. Megszoktuk, hogy könnyebb egy fideszes képviselővel összefutni a dubai reptéren, mint bármely budapesti színházban.

Felidézik, hogy a Budapesti Fesztiválzenekartól is elvették a támogatást, de a szocialisták még így is hittek benne, hogy “a fideszes képviselők szégyellik bunkóságukat”. Hozzáteszik, nem így van, de most már a látszatra is ügyelnek e téren.

Felszólítják a fideszes képviselőket, hogy hagyják a helyén a Könyvhetet, és szavazzanak mindig igennel, amikor erről lesz szó. Végül egy könyvet is ajánlanak, Ray Bradbury Fahrenheit 451-ét.

Liberálisok: Polgári engedetlenség egy könyvvel

Megszólalt a Magyar Liberális Párt, ami a demokratikus ellenzéket, a civileket, a fővárosiakat kéri, hogy akadályozzák meg a Vörösmarty tér parkolóvá alakítását. Felsorolják a nagy fakivágásokat a Kossuth téren, a József nádor téren és a Városligetben, majd felszólítanak mindenkit, április 29-én egy könyvvel a kezükben menjenek ki az emberek a térre tiltakozni.

Ne hagyjuk, hogy Budapestből, Európa egyik kulturális központjából a birodalmi építészet fellegvára legyen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik