Belföld

Már nem oktat a Corvinuson Juhász lejáratója

Csak az előző szemeszterben oktatott oknyomozó újságírást Kunfalvi Nóra, aki tanítanivalóan járt utána az ellenzéki politikus pénzügyeinek.

Kunfalvi Nórán pörög a sajtó egy része azóta, hogy lejárató riportokat készített a TV2-nek az Együtt politikusáról, Juhász Péterről. Kiderült később, hogy a riporter a Budapesti Corvinus Egyetemen oktatott oknyomozó-tényfeltáró újságírást. Az egyetemi honlapon azonban csak a nevet írták át azon az oldalon, ahol korábban Wisinger István órája volt feltüntetve, meghagyva az előző oktató olvasmánylistáját, elérhetőségeit.

Ezt azóta javították, de ami még fontosabb, az Átlátszó Oktatás megkereste az egyetemet, ami közölte, Kunfalvi nem az alkalmazottjuk, nem állandó oktatójuk, semmilyen jogviszonyban nem áll velük. Kunfalvi “a 2015/2016-os tanév őszi félévében egy kurzust szervezett külsős oktatóként.”

Hozzátették, Kunfalvi ehhez a kurzushoz saját tematikát szerkesztett, ezt is adta elő. A Neptun tanulmányi rendszeren az egyetem szerint automatikusan frissül a korábbi tárgyszervező neve, tehát a legutóbbi oktatót írja ki, ezért történt a hiba. Kunfalvinak amúgy határozott idejű megbízási szerződése volt, az egyetem pedig nem tervezi a továbbiakban elindítani az oknyomozó kurzust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik