Belföld

Húsvét és óraátállítás – változik a vonatközlekedés

Az ünnepi tumultus miatt minden üzemképes járművet forgalomba állítanak.

A húsvéti ünnepek és az óraátállítás miatt változik a vonatközlekedés – közölte a MÁV.

Vasárnap ünnepnapi, húsvéthétfőn vasárnapi, kedden már munkanapi menetrend szerint közlekednek majd a vonatok. A vasárnapi óraátállítás csak néhány éjszakai belföldi és nemzetközi szerelvényt érint, emiatt nem módosítják a menetrendet.

Az ünnepi igényekhez igazodva a rendelkezésre álló összes üzemképes járművet forgalomba állítják, az InterCity-vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak. Azt javasolják az utasoknak, hogy elővételben váltsák meg a jegyüket, és vegyék igénybe az internetes vásárlási felületet.

Az óraátállítás miatt a hajnali két óra előtt Budapestről Szobra és Ceglédről Szolnokra induló egy-egy szerelvény a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb hatvan perccel később érkezik a célállomására. Az eredetileg hajnali kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat pedig három órakor indítják – közölték.

A Dacia nemzetközi vonatok, a Corona IC, az Ister EuroNight, a Kálmán Imre EN, a Beograd gyorsvonat, a Metropol EN, a Latorca IC és a Traianus-Bononia IC várhatóan egyórás késéssel éri el a budapesti, illetve külföldi végállomását. A Budapestről induló, Varsón át Moszkvába közlekedő Varsovia EuroCity vonatok oroszországi menetrendje is változik a nyári időszámítás bevezetésével, mivel Oroszországban nem állítják át az órákat – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik