Belföld

Habony lapját nem érdekelte, mit csinál a gazdája

Habony Árpád a világűrben (habony árpád)
Habony Árpád a világűrben (habony árpád)
A Lokál című lapot nem az érdekelte, mit keresnek az ország nagytőkései és a kormány háttérembere egy térben, hanem hogy miért beszél egy újságíróval egy 1 százalékos párt elnöke.

A magyar sajtó jelentős része nem érzi feladatának a hatalmat gyakorlók ellenőrzését, így van ez a Habony Árpád miniszterelnöki árnyéktanácsadó érdekeltségébe tartozó Lokállal is. Az Index azt írja, a Lokál is szaglászni keresett az után a találkozó után, amit Habony, Szivek Norbert MNV-vezér, Dirk Gerkens TV2-vezető és Szalay-Bobrovniczky Kristóf Századvég-elnökhelyettes bonyolítottak le.

Csakhogy van egy bökkenő: az egész ügyet Szigetvári Viktor Együtt-elnök pukkantotta, a Lokál pedig kötelességének érezte, hogy rámásszon a kérdésre: mit keresett ott a politikus a Four Seasons szállodában?

Szigetvári már korábban közölte, hogy egy külföldi újságíróval találkozott, a lap pedig azt akarta megtudni, kivel, miért, milyen gyakran szokott ilyesmit csinálni. Az Együtt elnöke szerint egy tekintélyes amerikai médium újságírója akart találkozni vele, aki épp a hotelben szállt meg. Szigetvári ezt közölte még a kormánypárti lappal:

a külföldi sajtó is nagy érdeklődéssel követi a magyarországi korrupciós ügyeket, Orbán Viktor vagyonosodását, a korrupció feltárásában hallgatólagosan cinkos ügyészség és a Fidesz politikai érdekeinek kiszolgáltatott állami intézmények működését, valamint a közpénzen fenntartott, politikailag irányított Habony-média működését. A fent ismertetett ügyeken kívül szó esett még arról is – amit nyilván, a Lokál is fel fog majd tárni az eset kapcsán –, hogy mi dolga volt együtt a miniszterelnök vejének és a nemzeti vagyont kezelő cég vezérigazgatójának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik