Belföld

Gyerekekre vigyázott a gólyatábori nemi erőszak miatt eltiltott HÖK-ös

Megtévesztette az iskola vezetőjét a diplomája meglétével kapcsolatban.

Napközis nevelőként gyerekekre vigyázott Galántai Tamás, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar hallgatói önkormányzatának volt elnöke, miután eltiltották az egyetemről. Galántai tudott arról, hogy az általa szervezett gólyatábor fotósát korábban már elítélték nemi erőszak miatt, és kompromittáló képekkel zsarolt egy diáklányt, mégis meghívta a táborba. A fotós a táborban újabb erőszakot követett el.

A botrány miatt eltiltott HÖK-ös az Index információi szerint a szigethalmi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményben dolgozott. Az állás betöltéséhez tanár szakos diplomára lett volna szüksége, a Klik sajtóosztálya szerint azonban Galántai megtévesztette az intézményvezetőt azzal kapcsolatban, hogy megvan-e a képesítése.

A Klik azt állítja: miután az igazgató megtudta, hogy Galántai nem mondott igazat, jelzett a tankerületnek, és a volt HÖK-elnököt még múlt pénteken kirúgták.

Korábban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának volt HÖK-elnökéről derült ki, hogy miután elbocsátották az egyetemről az ottani gólyatábori erőszakot követő fegyelmi eljárás során, felvették az Emberi Erőforrások Minisztériumának gyermekvédelemmel is foglalkozó háttérintézményébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik