Belföld

Fegyverarzenál a békési tyúkólban

Szerdán érkezett bejelentés a Békési Rendőrkapitányságra, hogy egy helyi lakos engedély nélkül rejteget fegyvereket, lőszereket. A rendőrök ellenőrizték az információt. A 49 éves férfinél tartott házkutatás igazolta a gyanút.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hobbitelkén a garázs dupla falában, a kerti pihenőpadban, a tyúkólban távcsővel és házilag készített hangtompítóval felszerelt puskákat és több száz darab, különböző méretű, golyós és sörétes lőszert, távcsövet, fegyveralkatrészeket, fegyvertokokat, fegyvertisztító készleteket és ólom öntésére szolgáló eszközöket találtak. A ház konyhájából egy riasztópisztoly és egy távcsöves légpuska került elő. A férfinak nem volt engedélye a fegyverek és lőszerek tartására, ezért a nyomozók lefoglalták azokat.

A rendőrök később a férfi házának padlásán 650 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

A növényi törmeléken elvégzett kábítószeres gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért azt is lefoglalták. Ezután folytatták az épület átvizsgálását és az egyik szobában egy fotel aljából újabb golyós és sörétes lőszerek kerültek elő.

A rendőrség a férfit gyanúsítottként kihallgatta és bűnügyi őrizetbe vette. A puskákat, a több száz különböző méretű golyós, illetve sörétes lőszert és a fegyveralkatrészeket, valamint a kábítószergyanús zöld növényi törmeléket szakértőkkel vizsgáltatják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik