Belföld

Botka: a fideszes őrület új szintre emelkedett

Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Egészen elképesztő logikai bukfencekkel jutott oda Németh Szilárd, hogy a szegedi polgármester az EP elnökével összefogva akar migránsokat telepíteni Szegedre.

Mint éhezőnek a falat kenyér, úgy kellett a Fidesznek Martin Schulz minapi beszólása, miszerint abszurd és aljas a kvótaügyi magyar népszavazás. Szijjártó Péter mennydörögve zúdult rá az Európai Parlament baloldali elnökére, hogy mit képzel, de egy részt kifelejtett ő is reakciójából: amikor Schulz azt mondta, hogy Szeged

elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke itt fogott szagot és az alábbi kérdéseket küldte el az Index szerint Botka László szegedi polgármesternek:

  • A migránsok befogadásáért cserébe kapott-e ígéretet brüsszeli karrierre?
  • Szeged melyik részén építik fel a menekülttábort?
  • Mit szólnak ehhez a szegediek?
  • Emiatt nem engedte a közgyűlés elé terjeszteni a kötelező betelepítési kvóta elleni nyilatkozatot?
  • Mikor egyezett meg Schulzcal a menekültek befogadásáról, és miért titkolta el ezt eddig?

Botka reagált a lapnak a kérdésekre. Elmondta, Schulz még tavaly áprilisban, a menekülthullám előtt járt a városban, és azért emlékezhetett a városra az EP elnöke, mert

nemzetközi híre volt, hogy konfliktus nélkül vonultak itt át a menekültek, és a szegediek önként hozták az enni- és innivalót az embereknek.

“A fideszes őrület új szintre emelkedett”

Ezt mondta arról, hogy Németh szerint egy polgármester az EP elnökével egyezkedik migránsok betelepítéséről. “Ez már annyira szürreális, hogy már szavaim sincsenek ellene” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik