Belföld

Kiadjuk a francia hatóságoknak a lányfuttató magyar bűnbanda tagjait

A szervezet tagjai fényűzően éltek, a rendőrök egy halom pénzt, luxuskocsikat és méregdrága csecsebecséket foglaltak le.

Úgy döntött a bíróság, kiadja a francia hatóságoknak annak a magyar bűnszervezetnek a tagjait, akikre a napokban csaptak le gépfegyveres rendőrök Szegeden. Kilenc emberről kedden, további három esetében pedig szerdán döntöttek. Úgy tudjuk, utóbbiakat legalább harminc hozzátartozó kísérte a bíróságra.

Elfogásukról videó készült:

A külföldi hatóság információi szerint a magyar gyanúsítottak 2014 óta toboroztak és vittek nőket Franciaországba, ahol Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban dolgoztatták őket, utcán, illetve bérelt lakásokban örömlányként. A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimumbevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak.

lányfuttatók 2

Fotó: police.hu

A pénzt, amit megkerestek, elvették, majd egy részét felélték, a többiből pedig házakat, luxusautókat vettek. A nyomozás adatai szerint legalább negyven nő kereste nekik a pénzt.

lányfuttatókFotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai összehangolt akciót tartottak, és – a francia hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján – hétfő hajnalban tizenkét férfit fogtak el Szegeden, és mostanáig több mint 20 helyszínen tartottak házkutatást. Tizennégy luxusautó, ékszerek, pénz és egyéb vagyontárgyak – ezeket foglalták le több százmillió forint értékben.

lányfuttatók4Fotó: police.hu

Az akció részeként Franciaországban négy embert állítottak elő, kettőt Nizzában és kettőt Strasbourgban.

 

 

Olvasói sztorik