Belföld

Az időjárás még nem döntötte el, mi lesz húsvétkor

husvet(960x640).jpg (húsvét, tojásfestés)
husvet(960x640).jpg (húsvét, tojásfestés)

Hétfőn dél felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, északon lehet némi napsütés, írja a Köpönyeg.hu. A déli és a délkeleti tájakon szórványosan lehet eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. Hűvösebb lesz a borongós idő hatására: délután csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön az északnyugati tájakon már jelentősen csökken a felhőzet, kisüt a nap; de az ország többi részén estig még sok felhő várható. Eleinte csak délkeleten alakul ki gyenge csapadék. A kezdetben még erős északi, északkeleti szél fokozatosan mérséklődik. 10-11 fok körül lesz a maximum.

Pénteken szikrázóan napos, tiszta, kellemes tavaszi időre van kilátás. Eső kizárt. Reggel gyengén fagyhat, délután 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok is előfordulhatnak. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 10-16 fok valószínű.

Húsvét vasárnap csökken a felhőzet és országszerte számíthatunk többórás napsütésre. Tovább melegszik a levegő: 12 és 18 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Húsvét hétfőn változóan felhős idő esélyes, délnyugaton lehet a legtöbb felhő. Elszórtan fordulhat elő záporeső. 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kikerül.startlap.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik