Belföld

Nyakó: elveszett az NVI és NVB tekintélye

Gulyás Mártont megbüntette a bíróság, amiért plakátokat ragasztott a választási iroda épületére. Nyakó István szerint a kopaszoknak kellett volna a vádlottak padján ülnie.

A szocialista Nyakó István szerint nem bűnöző és nem garázda Gulyás Márton aktivista, a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság vezetői viszont földig rombolták a választási szervek tekintélyét.

A politikus kedden azután mondta ezt az MTI-nek, hogy hírek szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen garázdaság miatt elítélte és egy év próbára bocsátotta Gulyás Mártont. Az aktivista egy nappal azután, hogy kopasz, kigyúrt férfiak megakadályozták Nyakót, hogy időben beadja vasárnapi boltzárral összefüggő népszavazási kezdeményezését február 23-án, leszerelte az NVI és a NVB tábláit a két szerv közös székházáról.

A bíróság szerint a vádlott magatartása kirívóan közösségellenes volt, Gulyás viszont tettét polgári engedetlenségi akciónak tartotta. Nyakó szerint jogos felháborodásának adott hangot Gulyás, akire az NVI elnöke “rendőröket hívott”. Érdekes, hogy az NVI elnökének ez előző nap nem jutott eszébe – jegyezte meg.

Nyakó az ügyészég érvelését megdöbbentőnek minősítette, mert a vádhatóság szerint Gulyás riadalmat keltett, kirívóan közösségellenes volt és megbotránkozást okozott a társadalom széles rétegeiben. Ha valaki ezeket a szavakat elolvassa, arra a következtetésre jut, hogy “a kopaszok és felbujtóik kerültek” ma bíróság elé, de csalatkozniuk kell. Nyakó István elképesztőnek tartja, amit az állami szervek ebben az ügyben csinálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik