Belföld

Megkéselt egy kisgyereket és egy nőt Kisszentmártonban – Szakítás miatt dühöngött

A férfi a kislányt és anyósát is megsebesítette.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki megkéselte anyósát és volt élettársának kislányát is tavaly ősszel Kisszentmártonban. Több emberen, illetve 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt állítják bíróság elé. Ha bűnösnek találják, életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetik.

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfit tavaly szeptemberben hagyta el élettársa, akivel másfél évig élt együtt. Ám ezalatt többször megverte őt, ezért a nő úgy döntött, a kicsivel együtt visszaköltözik az anyjához.

Szeptember 16-án, a délutáni órákban azonban elment a férfi házába, hogy elhozza a ruháikat. Vele volt a kislánya és az anyja is. Ekkor a férfi – miután rájött, hogy párja végleg elköltözik tőle – dühös lett és egy kést szorított volt barátnője nyakához. Az anyja próbált segíteni neki, de a támadó ekkor nekirontott és több sebet ejtett a karján illetve a nyakán, végül pedig hasba szúrta. A kisgyerek először a nagymamájához szaladt, a férfi ekkor sebesítette meg őt is: megvágta a nyakán. A nagymamát meg kellett műteni, a kislány könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezután megragadta volt élettársát, akit a háztól száz méterre lévő kukoricásba vonszolt, ám nem sokkal később elengedte. Ezután elmenekült, és csaknem egy hónapig bujkált, de végül az egyenruhások elfogták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik