Belföld

A rendőrrel üvöltöző Illés utcára hívná a zöldeket

Illés Zoltán, a Magyar Nemzetnek mondta el: itt az ideje, hogy a zöldek is utcára vonuljanak, hogy a hatalom ne tehessen meg bármit. A második Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkára szerint civil szerveződést hoznak létre, hogy ha kell, valóban ezrek védhessék testükkel a kivágásra ítélt fákat a Városligetben.

lllés múlt héten más környezetvédőkkel együtt a Városliget tarvágása ellen tiltakozott, mikor is összetűzésbe került egy intézkedő rendőrrel. A szóváltásból kibontakozó üvöltözés azóta bejárta az internet minden bugyrát.

Mi is beszámoltunk róla, hogy március elején a József Nádor téren egy 525 férőhelyes mélygarázs építése miatt vágtak ki 22 fát magánberuházót, két fát pedig átültetnének. Tegnap került a hírekbe, hogy az LMP súlyos környezetkárosítás miatt tett feljelentést a budaörsi rendőrségen. A párt szerint a Farkasréti Repülőtér mögött megbúvó területen  védett növényfajokat, a tavasszal nyíló virágok (pl. fekete kökörcsin, piros változatú kökörcsin, tavaszi hérics) nagy részét kiásták és eltüntették. Közleményükben arról számoltak be, hogy beruházók már évek óta azon ügyeskednek, hogy a 30 hektáros területen luxuslakóparkot építsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik