Belföld

A Nyugatit is lezárnák a gigapark építéséhez

A város egyik legmenőbb találkahelye lehet a Podmaniczky Park, bár ez 60 milliárd forintot is felemészthet. Lázár szerdán jön a tervekkel.

Budapest egyik valaha volt legnagyobb projektje valósulhat meg, ha a kormány rábólint a tervekre: megépülhet a Podmaniczky Park, részben a Nyugati pályaudvarra vezető vasúti pálya felett – írja a Hvg.hu. A lap szerint Lázár János miniszterelnökségi miniszter szerdán terjesztheti be a projekt terveit.

Ezek szerint 25 hektáros park létesülne 1,2 kilométer hosszan, a Teréz körúttól a Hungária körútig. Egy része a befedett síneken futna tehát, ehhez két évre bezárnák a Nyugatit, amit fel is újítanának. Játszóterek, sportterületek, szökőkutak, vendéglők és kisebb kulturális helyszínek is épülnének.

A Levegő Munkacsoportot is bevonták az előkészítésbe, ők meg persze nagyon lelkesek. Szerintük 60 milliárd forintból kijönne a projekt, a környező ingatlanok értékét ez 3-10 szézalékkal dobná meg. A Mexikói útnál amúgy parkolót is létesítenének hozzá, de fontosabb, hogy javítaná a levegő minőségét és a lakosok közérzetét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik